2nt-BlueGrowth
2 Blue Growth Competition, Demo Day

Η φάση Demo Day του μεγάλου διαγωνισμού Blue Growth Competition II υπήρξε μια υπέροχη εμπειρία για τους συμμετέχοντες, το κοινό αλλά και για εμάς, την ομάδα συμβούλων όπου παρακολουθήσαμε και βαθμολογήσαμε τις ομάδες που παρουσίασαν τις ιδέες τους.


Μπορεί να περνούν στο επόμενο βήμα οι 5 όμως νικητές υπήρξαν όλες αφού γοήτευσαν όλους τους παρευρισκόμενους και συγκέντρωσαν βαθμολογίες τόσο κοντινές όσο και η επιτυχία τους όπου περιμένει μια ανάσα μακριά. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες λοιπόν, στους διοργανωτές του Bluegrowth / Aephoria.net μαζι με τον Πετρο Κοκκαλη, τον Δήμος Πειραιά – Municipality of Piraeus και τον αξιοτιμο Δήμαρχο Κο. Γιαννη Μωραλλη καθως και τους φοβερούς παρουσιαστές της βραδιάς Κους. Νικο Βερβεριδη & Γιωργο Αλεξανδρατο μαζί με ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Piraeus Marine Club για την φιλοξενία της.


Ως EQnomics®  και εκπροσωπούμενη από τον Κο. Νικόλα Θεοδώρου υποστηρίζουμε με τεχνογνωσία και Coaching τις ομάδες μιας και
Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΩΡΑ!

Ο 1ος Διαγωνισμός του Blue Growth, που πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2015, έδωσε την ευκαιρία σε 9 υποψηφίους, από  τους συνολικά 30 που υπέβαλαν αίτημα συμμετοχής, να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέεςτους για την ενίσχυση της «Μπλε Οικονομίας» ενώπιον Συμβουλίου Ειδικών του χώρου της Ναυτιλίας. Ο καθένας από τους τρεις τελικούς νικητές κέρδισε το έπαθλο των 5.000€ καθώς και τη συμμετοχή σε πρόγραμμα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων (incubation) από την Αειφορία, για τρεις μήνες.

Φέτος, η διοργάνωση εξελίσσεται και ωριμάζει περισσότερο, εξασφαλίζοντας ανώτερη ποιότητα τόσο στην επιλογή των υποβαλλόμενων προτάσεων, όσο και στη διαδραστικότητα και αμεσότητα της επικοινωνίας των υποψηφίων με τους Συμβούλους.

Συγκεκριμένα, ο Διαγωνισμός BG II έχει δύο φάσεις. Η πρώτη φάση περιλάμβανε την Ημέρα Προετοιμασίας στις 17 Δεκεμβρίου 2015, κατά την οποία οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής, δοκίμασαν τη ροή των παρουσιάσεών τους, συζήτησαν θέματα επί της διαδικασίας και αντήλλαξαν ιδέες προκειμένου να τελειοποιήσουν τις προτάσεις τους.

Η δεύτερη φάση είναι η Ημέρα του Διαγωνισμού, την Τρίτη στις 19 Ιανουαρίου 2016. Οι υποψήφιοι θα έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην κριτική επιτροπή που αποτελείται κυρίως από τους Συμβούλους, και το κοινό. Η διαδικασία ψηφοφορίας θα αναδείξει τις τρεις πιο δημοφιλείς ιδέες .

Οι νικητές θα κερδίσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες αξίας 5.000€, πρόσβαση στους χώρους εργασίας και στην υποστήριξη της Αειφορίας και του Blue Growth, υποτροφίες για προγράμματα MBA στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Ναυτιλιακά του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παρουσίαση στα Ποσειδώνια, τον Ιούνιο του 2016.

Στόχος είναι η ημέρα μετά το διαγωνισμό, να αποτελέσει την αρχή για μια νέα ιδέα, η οποία θα ενσαρκώνει την ουσία και το πραγματικό νόημα του Blue Growth: αυθεντικότηταδημιουργικότητακαινοτομία και συνεργατικότητα.

Η ομάδα του Blue Growth, μαζί με την Αειφορία και τη «δεξαμενή» Μεντόρων θα βρίσκεται στη διάθεση των συμμετεχόντων για οποιαδήποτε ανάγκη ή πρόκληση παρουσιαστεί, ενώ δεσμεύεται να είναι παρών σε όλη τη διαδικασία μετατροπής της ιδέαςσπόρου σε έναν εδραιωμένο, δυνατό, μελλοντικό «παίκτη» της μπλε οικονομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της Ημέρας του Διαγωνισμού, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Blue Growth

Πληροφορίες
2ο Διαγωνισμός “BG II”
Τρίτη 19 Ιανουαρίου στις 16:30
Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά
Ακτή Μιαούλη 51, Πειραιάς

Για επιβεβαίωση της συμμετοχής σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε ηλεκτρονικά στο: bluegrowth@aephoria.net ή τηλεφωνικά: +30213 0281820 ,+30 6937183477, +30 6936281338

Spread the love