cricos

Νικόλας Θεοδώρου

Ένας Business Strategist & Εκπαιδευτής Στελεχών Επιχειρήσεων, που εμπνέει την Ανθρώπινη Αλλαγή και την Εξέλιξη και συγχρόνως μεταλλάσει Άτομα, Ομάδες και Επιχειρήσεις!

Πάντα έτρεφα μεγάλο θαυμασμό για εκείνους που μπορούσαν να επιφέρουν ριζικές αλλαγές στη ζωή τους! Με αυτό εννοώ όσους έχουν το σθένος να αλλάξουν τη ζωή τους 180 μοίρες, αφήνοντας πίσω τους μια άνετη και εύκολη ζωή για να ακολουθήσουν μια πορεία με άγνωστο μέλλον, γεμάτο με καθημερινές προκλήσεις! Όμως αυτές οι προκλήσεις μπορούν να είναι πολύ όμορφες και πολύ δημιουργικές και αυτό είναι το μονοπάτι που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει ο Νικόλας Θεοδώρου. Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος σε μεγάλη πολυεθνική με γνώση και εμπειρία σε business economics, operations & finance, αλυσίδα παραγωγής και διανομής, πωλήσεις, στρατηγική κ.ά. … άλλαξε ριζικά τη ζωή του και τον εαυτό του για να ακολουθήσει μια καριέρα όπου μεταλλάσει άλλους μέσα από δοκιμασμένη συμβουλευτική επιχειρήσεων, coaching και εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

Ο Νικόλας Θεοδώρου κατέχει B.Sc. σε Business Economics και M.Sc. σε International Finance. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Royal Dutch Shell, παρουσιάζοντας σταθερή ανοδική πορεία καθώς διαχειριζόταν περιοχές όπως Αμερική, Ασία και πολλές ακόμα ενώ οι θέσεις που κατείχε βρίσκονταν στον τομέα της Ενέργειας, της Τεχνολογίας, της Ναυτιλίας και των Investment Funds. Έχοντας χτίσει ένα ισχυρό βιογραφικό στην Royal Dutch Shell, ανέλαβε διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες στο χώρο της ναυτιλίας. Δουλεύοντας 24/7, ο Νικόλας αποφάσισε ότι του ήταν απαραίτητο να αρχίσει να επικοινωνεί με τον εαυτό του καθώς και να αναζητήσει το σκοπό της ζωής του κι έτσι επένδυσε χρόνο στην προσωπική του ανάπτυξη. Σήμερα, ο Νικόλας είναι πιστοποιημένος NLP Master Practitioner και είναι και ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της EQnomics (σε ανάλυση Electro-Quantum-nomics), ένας οργανισμός ο οποίος ενεργά συνεισφέρει στην ποιότητα, το σκοπό και τη διαδικασία της Εκπαίδευσης και ενισχύει τη στρατηγική, την αποτελεσματικότητα, τον επαγγελματισμό και την αριστεία στις Επιχειρήσεις.

 

Πριν συναντήσω το Νικόλα από κοντά, και κρίνοντας από τις τηλεφωνικές μας συνομιλίες καθώς κι από τις ανταλλαγές μυνημάτων, είχα σχηματίσει την εντύπωση ότι θα γνώριζα έναν coach πολύ εύθυμο (είναι όντως πολύ ευχάριστος συνομιλιτής) και λίγο-πολύ ήξερα τι να περιμένω. Όταν όμως ήρθε η στιγμή που πράγματι τον γνώρισα, διαπίστωσα ότι εκτός από ένας άνθρωπος με πολύ φιλική διάθεση και εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ, είναι και ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ… ένας άνθρωπος με πραγματική εμπειρία και γνώση γύρω από τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις! Ένας επαγγελματίας του οποίου η ομιλία στοιχειοθετείται από πραγματικά γεγονότα και επιστημονικά δεδομένα! Είναι ευγενικός, ακριβής στην ώρα του, υπεύθυνος, κρατάει το λόγο του και το αγαπημένο μου… ένας πραγματικός οικογενειάρχης! Πρέπει να αναφέρθηκε στην οικογένειά του, τη σύζυγο και τις κόρες του, τουλάχιστον δέκα φορές καθώς και στο πόσο ευγνώμων είναι που τις έχει! Είναι ο άνθρωπος στον οποίο πρέπει να απευθυνθείτε εάν θέλετε εσείς και η επιχείρησή σας να απογειωθείτε! Και η συμβουλή του προς εμάς:

 

Πρέπει να ξεμάθουμε αυτά που ξέρουμε και να μάθουμε να πιστεύουμε στη συνεργασία και την αέναη αλλαγή. Αυτό που κάποτε νομίζαμε πως θα είναι μια ευθεία από το Α στο Β ήταν τελικά μια πορεία ζιγκ-ζαγκ, η οποία απαιτούσε αλλαγές, μαθήματα από τα λάθη μας και συνεχής επαναπροσδιορισμός πορείας. Της πορείας προς το σκοπό και το όραμά μας. Επομένως, ο ρόλος μας είναι να μάθουμε το ΠΩΣ να προσδιορίσουμε το ΓΙΑΤΙ να αλλάξουμε καθώς επίσης το ΠΩΣ να πραγματοποιούμε τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ αλλαγή έτσι ώστε να γίνουμε οι υγιείς, αυτόνομες και εξαιρετικές μονάδες που έχουμε αποφασίσει να είμαστε. Ο ρόλος μου ως πατέρας δύο παιδιών με κάνει να νιώθω πραγματικό θαυμασμό όταν μου δίνεται η ευκαιρία να παρατηρώ την καθημερινή διαδικασία της απόκτησης δεξιοτήτων, αντιμετώπισης της ζωής και διαμόρφωσης χαρακτήρα!

Χρειάζεται, βλέπετε, να είμαστε τέλειες μονάδες έτσι ώστε να αποτελέσουμε χρήσιμους πολίτες, αποτελεσματικά ζευγάρια, γονείς ή δυναμικοί επαγγελματίες, αυτοδημιούργητοι και με αυτοέλεγχο, που να μπορούν με τη σειρά τους να γεννούν πετυχημένες ομάδες και κερδοφόρες επιχειρήσεις!

 

Spread the love