ΕΞΕΤΑΣΕ ΜΕ!
Πολλοί θεωρούν ότι μια συνήθης διατύπωση μιας σπανιότερης διαπίστωσης για υψηλά στελέχη στον τομέα των επιχειρήσεων είναι «Η τάδε δεν είναι απλά Διευθυντής[…]
eksetaseme

Πολλοί θεωρούν ότι μια συνήθης διατύπωση μιας σπανιότερης διαπίστωσης για υψηλά στελέχη στον τομέα των επιχειρήσεων είναι «Η τάδε δεν είναι απλά Διευθυντής. Είναι πραγματική manager. Είναι ο “τρόπος” που διοικεί!»

Κάτι παρόμοιο ενίοτε συναντάμε και στο ιατρικό επάγγελμα. Έχοντας καταλήξει στην ίση αξία των πτυχίων και της εμπειρίας δυο ιατρών, θα επιλέξουμε αυτόν/ην που μας ταιριάζει. Θα επιλέξουμε τον “τρόπο” με τον οποίο είναι γιατρός.

Φαντάζομαι δε ότι οποιασδήποτε ηλικίας αναγνώστης είστε, η δασκάλα η ο καθηγητής που αισθάνεστε ότι σας βοήθησε στο να μάθετε τα περισσότερα ίσως να μην είναι αυτός με τα περισσότερα διακριτικά, αλλά ο “τρόπος” που σας δίδαξε.

Ευκολότερα δε μπορούμε να φέρουμε στο μυαλό αρκετές περιπτώσεις όπου δεν σταθήκατε μόνο στην αισθητική αλλά και στον “τρόπο” που σας φλέρταραν! 🙂

Είναι πολλές οι περιστάσεις στη ζωή μας, όπου όσο απαραίτητη και αν είναι η όποια γνωστική ή τεχνική προετοιμασία αυτό που θα ορίσει την διαφορά, την επιτυχία, το make-or-break που λένε και οι Άγγλοι, είναι ο ‘τρόπος’ με τον οποίο θα το πράξουμε, θα το σκεφτούμε ή θα το εφαρμόσουμε.

Είναι δεδομένο ότι η EQnomics, σαν οργανισμός θεωρεί δέσμευσή τής την ανάταση της διαδικασίας και του αποτελέσματος της εκπαίδευσης, κομμάτι της οποίας (με τα σημερινά δεδομένα) είναι και αυτό της περιοδικής ή τελικής εξέτασης της ύλης που διδάχτηκε.

Πόσο μεγάλη μπορεί να φαντάζει η πρόκληση των τελικών εξετάσεων της ακαδημαϊκής χρονιάς, των πανελλαδικών, μιας ξένης γλώσσας ή ενός πτυχίου, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό!

Πολλές φορές δε, επικεντρώνουμε περισσότερο χρόνο σκέψης στις ίδιες (εικονικά πλασμένες) ημέρες των εξετάσεων, δίνοντας λιγότερη σημασία στην περίοδο της προετοιμασίας.
Στη διαχείριση!

«Ο χρόνος είναι λίγος!»

«Η ύλη είναι απέραντη!»

«Πότε είναι του Αγίου Πνεύματος;»

«Ποτέ δεν θα περάσω με τέτοιες βάσεις!»

«Είναι απίστευτο! Κρίνεται όλο μου το μέλλον!»

«Ίσως πρέπει να σκεφτώ καλύτερα τι θα κάνω αφού μείνω..»

«Αποκλείεται να μην βγω έξω για ένα μήνα!»

«Να διαβάζω πρώτα τα κοντινά ή τα μακρινά μαθήματα..;»

«Ω!….»

….και τόσες μα τόσες σκέψεις.

Τόσες σκέψεις, τόση μάθηση, τόσος χρόνος και ένα μυαλό χειμώνα – καλοκαίρι!

Συναισθανόμενοι πλήρως λοιπόν (μετά από πολλεεεεες εξετάσεις και άλλες τόσες να έρχονται!) εδώ στηνEQnomics  τι μπορεί να σημαίνει μια εξεταστική περίοδος και τις απαιτήσεις που καλείστε να διεκπεραιώσετε ως εξεταζόμενοι, δημιουργήσαμε το εξειδικευμένο workshop NLP squareone exam kick-off.

Σκοπός του, η εξομάλυνση της περιόδου της προετοιμασίας, καθώς και η χρήση τεχνικών (που θα πάρετε και σπίτι!) για δημιουργία Συνθηκών Υψηλής Απόδοσης.

Ενσωματώσαμε τεχνικές ανάκλησης της πληροφορίας (ύλης), διαχείρισης των αναποτελεσματικών σκέψεων καθώς και αναπροσαρμογής της εντύπωσης του ότι κάτι είναι πολύπλοκο και ακατανόητο, σε διαχειρίσιμο και κατανοητό.

Ανακαλύπτοντας πώς μαθαίνετε θα μπορείτε να αφομοιώνετε την ύλη αποτελεσματικότερα και ταχύτερα.

Σαφώς, αφιερώνουμε και μια ολόκληρη ενότητα μέσα στην οποία μαθαίνετε πώς δομείται ένας στόχος, λεκτικά και νευροφυσιολογικά, έτσι ώστε να αυξάνονται οι πιθανότητες ολοκλήρωσής του, καθώς και τρόπους με τους οποίους μπορείτε να επιλύετε ενοχλητικά διλλήματα παραμένοντας απερίσπαστοι/ες στο στόχο!

Με τον ίδιο τρόπο όπου μια Project Manager ολοκληρώνει επιτυχώς και με ασφάλεια το έργο της, ένας επιχειρηματίας διαχειρίζεται ένα σημαντικό συμβόλαιο, μια γιατρός κάνει μια απαιτητική επέμβαση/διάγνωση και ένας C.E.O. (M.D.) μια σημαντική παρουσίαση μετόχων.

Επιτρέποντας στον καλύτερο εαυτό τους να αποδώσει τόσο καλά οσο μπορεί και ξέρει!

 

Υπάρχει και ένα ανέκδοτο:
Μια παρέα λοιπόν, πολλά χρόνια φίλοι, έχοντας συνηθίσει τα ανέκδοτα που έλεγαν, και για οικονομία χρόνου, αποφάσισαν να τα αριθμήσουν.

Έτσι, αντί να λένε όλο το ανέκδοτο, θα έλεγαν απλά τον αριθμό του και θα γελούσαν!

Η ιδέα τους είχε επιτυχία και έτσι στις διάφορες μαζώξεις τους ο Γιάννης για παράδειγμα θα έλεγε:

«Το 23!»….και όλοι ξεκαρδίζονταν, ή η Μαρία θα αναφωνούσε:

«Παιδιά, το 72!» και να τα γέλια!

Μια μέρα λοιπόν, και πάνω στο κέφι/κλάμα-από-το-γέλιο αναφωνεί και ο Γιώργος:

«Το 56!»

Ησυχία στην παρέα….

Πετάγεται λοιπόν ο Γιάννης και του λέει:
«Γιώργο, αφού ξέρεις, δεν αξίζει μόνο να είναι καλό το αστείο… είναι ο ‘τρόπος’ που το λες!»

 

Έτσι και οι εξετάσεις.
Είναι ΚΑΙ ο «τρόπος» που τις διαχειρίζεσαι και τις ολοκληρώνεις!

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το σύστημα NLP
και το εξειδικευμένο workshop της EQnomics NLP squareone exam kick-off πατήστε εδώ.

Spread the love