Eqnomics_2018_logo-14

Meet our Team

ΝΙΚΟΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Ιδρυτής και C.E.O.

Νικόλας είναι ιδρυτής και Chief Executive Officer της EQnomics® Consulting καθώς και πιστοποιημένος Business Strategist και Excellence Trainer.


Αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών Pierce College, απέκτησε πτυχίο Πανεπιστημίου Business Economics με διάκριση από το University of London – QMW και έπειτα προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές σε Διεθνή Χρηματοοικονομικά, τις οποίες ολοκλήρωσε στο University of Surrey.

Ξεκίνησε την καριέρα του κατέχοντας ανώτερες θέσεις στην Royal Dutch Shell, όπου διεύθυνε πολλές γεωγραφικές περιοχές ανά τον κόσμο κατέχοντας θέσεις διοικητικών αρμοδιοτήτων στους τομείς της Ενέργειας, της Τεχνολογίας, της Ναυτιλίας και των Επενδυτικών Οργανισμών.


Το αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχίας του, αναδείχθηκε μέσα από τη δημιουργία και τη διοίκηση στελεχών και ομάδων, καθώς και από το χειρισμό συμφωνιών υψηλής αξίας, οργανώσεων και ανθρώπινου δυναμικού. Η πολύπλευρη εμπειρία του προέρχεται από τους τομείς General Directorship & Strategy, Operations & Finance, Sales & Marketing, Supply & Distribution, Change Management, HR, Fund Management, Project Management, PPCs and M&As.


Ο συνδυασμός των γνώσεων που έχει αποκτήσει έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια στον εργασιακό χώρο, είναι αυτό που του δίνει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται, να συμβουλεύει και να εκπαιδεύει οργανισμούς, ομάδες και άτομα έτσι ώστε να φέρνουν τα πιο άριστα αποτελέσματα που μπορούν.


Έχει δύο κόρες με τις οποίες του αρέσει να ασχολείται ενεργά ανατρέφοντάς τες, ζει στην Αθήνα και είναι δίγλωσσος στα Ελληνικά και τα Αγγλικά. Μιλάει πολύ καλά Ισπανικά και συνεργάζεται με οργανισμούς και επιχειρηματίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

profile pic

Mina K. Theodorou
Office & HR Manager
Marketing & Events Coordinator

Η Mina είναι η Office & HR Manager και Marketing & Events Coordinator  στην EQnomics® Consulting.

Υποστηρίζει ότι η γνώση είναι πρόοδος, πιστεύει στη δια βίου μάθηση και παρακολουθεί επισταμένα τις εξελίξεις στον τομέα των επιχειρήσεων.

Είναι απόφοιτος του I.B., ολοκλήρωσε ετήσιο πρόγραμμα σπουδών στην ψυχολογία στο Sussex University, απέκτησε πτυχίο στη Μετάφραση από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, πιστοποιήθηκε ως εκπαιδευτικός και εξετάστρια από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και πρόσφατα έλαβε Business and HR Certification.

Στην EQnomics® φροντίζει την καθημερινή εύρρυθμη λειτουργία του γραφείου, έχει ενεργό ρόλο σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού που αφορούν την ίδια την EQnomics® ή έργα που αναλαμβάνει η εταιρεία καθώς και κρατά την οργάνωση, επίβλεψη και συμμετοχή της EQnomics® σε εταιρικές εκδηλώσεις.

Διαρκώς αναζητά το επόμενο θέμα το οποίο θα εξελίξει, πάντα με απώτερο σκοπό το πώς θα το ενσωματώσει στα Training της EQnomics®,  έτσι ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται.

SpiridoulaArtavani

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΑΡΤΑΒΑΝΗ
Creative Manager

Η Σπυριδούλα είναι σχεδιάστρια οπτικής επικοινωνίας, με πάνω από 17 χρόνια εμπειρίας στο χώρο. Tης αρέσει να επικοινωνεί ιδέες που εμπνέουν, ενημερώνουν και αιχμαλωτίζουν τους καταναλωτές. Eχει σχεδιάσει λογότυπα, εταιρικές ταυτότητες, ιστοσελίδες, συσκευασίες, φυλλάδια, διαφημίσεις στο διαδίκτυο και πολλά άλλα.

Στην EQnomics εργάζεται ως Creative Manager, όπου είναι υπεύθυνη για όλες τις ενέργειες οπτικής επικοινωνίας σε ηλεκτρονικά μηνύματα email, κοινωνικά μέσα, ψηφιακής και έντυπης μορφής αρχεία καθώς και για όλο το υλικό παρουσίασης σε εκθέσεις και εκδηλώσεις.

Diamantidi

ΚΩΝ/ΝΑ  ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ
Marketing and Brand Assistant
Future Leaders Consultant

Η Κωνσταντίνα ως Marketing and Brand Assistant προσφέρει καινούριες και φρέσκιες ιδέες στο brand της EQnomics, ενώ ως Future Leaders Consultant, ειδικεύεται στην παροχή καθοδήγησης για σπουδές στο εξωτερικό. Είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικών – Ψυχολογίας (ΦΠΨ) και κατέχει Μεταπτυχιακό στο Marketing από το Πανεπιστήμιο του Reading.

Επίσης είναι κάτοχος του πιστοποιητικού για UK Agents από το Βρετανικό Συμβούλιο.

Ως Marketing and Brand Assistant συμβάλλει στην ανάπτυξη της στρατηγικής μάρκετινγκ με σκοπό την προώθηση των υπηρεσιών και των επιχειρησιακών λύσεων που προσφέρει η EQnomics. Μέσα από μια πληθώρα δραστηριοτήτων, όπως η παραγωγή digital content και η διοργάνωση workshop και events, η Κωνσταντίνα διατηρεί και επικοινωνεί αποτελεσματικά την προσωπικότητα και την αξιοπιστία του brand. Ταυτόχρονα, διεξάγει έρευνα στην αγορά για να παραμένει ενημερωμένη με τις επίκαιρες και μελλοντικές τάσεις των καταναλωτών και να διασφαλίζει ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της EQnomics ανταποκρίνονται στις υψηλότερες απαιτήσεις.

Ως Future Leaders Consultant, χαράζει το δρόμο ώστε οι μαθητές να οδηγηθούν σε ακαδημαϊκή και επαγγελματική επιτυχία. Πιστεύει ακράδαντα ότι ο καθένας μας συγκεντρώνει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά και μέσα από προσωποποιημένες και αξιόπιστες συμβουλές, σχεδιάζει και προσαρμόζει τις υπηρεσίες εξασφαλίζοντας την επιτυχία. Προτεραιότητά της είναι να καθοδηγήσει τους νέους μαθητές και τα νεότερα στελέχη διεξάγοντας εις βάθος έρευνα και ανακαλύπτοντας την κατάλληλη επιλογή σπουδών με βάση τα προτερήματα και τις προτιμήσεις τους. Η Κωνσταντίνα προσφέρει έγκυρες πληροφορίες και σημαντική ψυχολογική υποστήριξη στους μαθητές κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας οδηγώντας στην εισαγωγή σε πανεπιστήμια διεθνούς κύρους και αναγνώρισης.

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα Βρετανικά πανεπιστήμια όπως το University of Queen Mary, το University of Surrey και το University of Southampton.

Bosworth

Tim Bosworth
Leadership Consultant

Ο Τιμ φέρνει μαζί του εμπορική εμπειρία 13 ετών, έχοντας δουλέψει με την Royal Dutch ShellΜέσω των ηγετικών θέσεων που κατείχε στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και τη Γαλλία,… 

ανέλαβε νεοσύστατες επιχειρήσεις και απέδειξε επιχειρησιακή αριστεία, διαρκή βελτίωση και στρατηγική.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει αποφέρει σημαντικά επιχειρησιακά αποτελέσματα, τα οποία οδήγησαν σε στρατηγική κερδοφορία διεθνούς σημασίας. Τα επιτεύγματά του περιλαμβάνουν τον προγραμματισμό πωλήσεων και επιχειρησιακού σχεδιασμού για 120 χώρες με κερδοφορία άνω των $4δισ., την ηγεσία προγράμματος διεθνούς αλλαγής νοοτροπίας και συμπεριφοράς που απέφερε $31,2 εκ., και τη βελτίωση στρατηγικών τομέων επικοινωνίας μεταξύ πωλήσεων και εμπορίας.

Το πάθος του Τιμ είναι ο καθορισμός της στρατηγικής και του οράματος μιας επιχείρησης ενώ συγχρόνως να μπορεί να επιφέρει αξιόπιστη και υλοποιήσιμη προοπτική στην ανάπτυξη των διοικητικών στελεχών μιας επιχείρησης.

Οι σπουδές του περιλαμβάνουν BSc σε Environmental Science, από τοEdinburgh University, MSc σε Environmental Diagnostics, και PhD σε Environmental Chemistry, από το Cranfield University, UK. Έχει επίσης εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί ως NLP Practitioner Coach, είναι Trained Insights provider και Trained Oliver Wight Class A provider.

Yannis-Athanasopoulos-eqn

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Executive Consultant

Ο Γιάννης είναι o Human & Business Development Director στην Synolic® – nlpingreece® που ειδικεύεται στην εφαρμογή του μοντέλου Synolic® HRD σε οργανισμούς και εταιρείες σε διάφορους κλάδους.

Ως Μηχανολόγος Ναυπηγός, με MBA από το Manchester Business School, ξεκίνησε την καριέρα του από τη ναυτιλία και πέρασε γρήγορα στη βιομηχανία παραγωγής σιδήρου και χάλυβα σε Ελλάδα και Βαλκάνια.

Πιστοποιημένος Σύμβουλος & Εκπαιδευτής από το NLP Global Training & Consulting Community του NLP-University στο UCSC (από τον R. Dilts & J. DeLozier), ειδικεύεται σε θέματα βελτίωσης της αποτελεσματικότητας επαγγελματιών, επιχειρηματιών και στελεχών.

Κατέχει θέση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου σε όμιλο εταιρειών και στο Σύλλογο Ελλήνων Αποφοίτων του Manchester Business School. Είναι επίσης μέλος του Global NLP Training & Consulting Community, του European Board of NLP, European Community of NLP και του Hellenic Board of NLP.

Αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού και ελεύθερου χρόνου & ενέργειάς του, υποστηρίζοντας ΜΚΟ. Όντας πρόεδρος του Κέντρο Ζωής απασχολείται ενεργά, μαζί με ομάδα επαγγελματιών για την εκπαίδευση των πολιτών σχετικά με το AIDS κι αφετέρου η στήριξη των οροθετικών πολιτών, προκειμένου να μην ζουν σε ένα περιβάλλον απομόνωσης, φόβου κι εγκατάλειψης.

Efthimiadou

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ
Executive Consultant

Η Αλεξάνδρα, διευθύνει την nlpingreece®. Με σπουδές στην ψυχολογία, Master of Social Science, PhD σε Human Resource Development, προσεγγίζει συστημικά το δυναμικό των ανθρώπων.

Διαθέτει πολυετή πείρα στην εφαρμογή του συστήματος Νευρο-Γλωσσικού Προγραμματισμού, NLP, για επαγγελματική διάκριση και προσωπική αποτελεσματικότητα, και συνεισέφερε στον εμπλουτισμό του μοντέλου «the Synolic® approach to human resource development».

Ως Global NLP Master Trainer, μετέχει ενεργά στο έργο του NLP University Santa Cruz California, αναφορικά στη συνεχή μελέτη της διακριτής αποτελεσματικότητας και στον σχεδιασμό και εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη ποιοτικότερου τρόπου σκέψης (mindset) για τη διαχείριση αλλαγών, υιοθέτηση νέων ρόλων, αντιμετώπιση και ανάληψη προκλήσεων.

Είναι μέλος του European Board of NLP (EBNLP), Research And Recognition Board Global NLP Training & Consultanting Community (GTC), European Association of NLPt, και στοχεύει στην συνεργασία με επιστημονικές κοινότητες για την συνεχή άντληση συμπερασμάτων αναφορικά στην έρευνα και στις εφαρμογές του συστήματος NLP σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους.

Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται τα βιβλία, «NLP – Η απομυθοποίηση», και «Παρ’το αλλιώς».

Είναι Licensed NLP Trainer εχοντας μελέτησει στην Αμερική «Advanced Neuro Dynamics” στη σχολη του Tad James, καθως και στο “The First Institute of NLP & DHE™” του Richard Bandler και στο NLP University UCSZ, των Robert Dilts & Judith Delozier.

Είναι μέλος του European Board of NLP (EBNLP), European Community of NLP, American Board of NLP, Time Line Therapy ™ Association, Global NLP Training & Consultanting Community (GTC), ASTD (American Society for Training and Development), IFTDO (International Federation for Training and Development Organizations) και ιδρυτικό μέλος του HBNLP (Hellenic Βoard of NLP), με στόχο την συνεργασία με επιστημονικές κοινότητες για την άντληση συμπερασμάτων αναφορικά στις εφαρμογές του συστήματος NLP σε διάφορους κλάδους.

Από το 1998 στόχος της στην nlpingreece® είναι η προσαρμογή στην γλώσσα και κουλτούρα του συστήματος “NLP” (Νeuro Linguistic Programming, Νευρο-γλωσσικός Προγραμματισμός) και η σωστή ενημέρωση του ελληνικού κοινού με κατασταλαγμένη γνώση, μέσα από την αξιοποίηση στην πράξη σε διάφορα πρωτόκολλα εφαρμογής όπως στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, στην επικοινωνία, στην εκπαίδευση, στη συμβουλευτική.

Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται τα βιβλία, «NLP – Η απομυθοποίηση», «Πρακτικός Προσανατολισμός στο Σύγχρονο Μάνατζμεντ», «Τέχνη και Τεχνική των Διαπραγματεύσεων» και “Πάρ΄το αλλιώς”.